Over ons

Yoga Leerdam is de yogapraktijk van Renske Tuinstra, gestart  in 2005 en in de zomer van 2021 verhuisd naar De Oase, Geer 37 in Nieuwland, net buiten Leerdam. In deze prachtige en sfeervolle boerderij kunnen cursisten yoga voor volwassenen en zwangerschapsyoga volgen. Als je behoefte hebt aan priveles dan is dat mogelijk, ook voor zwangeren. Verder organiseren wij yogavakankantie's en Yoga Leerdam is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. 

Renske Tuinstra

renske tuinstra

De yoga- en meditatielessen worden gegeven door Renske Tuinstra: "In 1997 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Ik was al een langere periode op zoek naar meer energie en vitaliteit in mijn drukke bestaan. Al bij de eerste les voelde ik me meer ontspannen dan tijden daarvoor. Door het beoefenen van yoga luister ik nu beter naar mijn lichaam. Ik voel me energieker en geniet bewuster van het leven.

In 2003 ben ik begonnen met de opleiding voor yogadocent bij de Saswitha Opleidingen te Bilthoven. Naast de basis-opleiding heb ik inmiddels diverse modules gevolgd zoals; anatomie en fysiologie, ademtechniek, yantra en mantra, yoga en meditatie, kinderyoga en mindfulness. Als specialisatie heb ik zwangerschaps-yoga en chakra-psychologie gevolgd. Tevens heb ik een tweejarige meditatie-opleiding gevolgd bij de Blikopener te Tilburg".

logo linkedin 1024x289    

LikeUsOnFacebook

 

 

 


 

Muriel van Dijk - Invaldocent

foto yogaleerdamIn mijn lessen wil ik je graag meenemen in een flow van adem en beweging. Het contact maken met je eigen innerlijke lichaam. Werkelijk voelen hoe een yogahouding past in je lichaam en jouw reactie daarop, zijn dingen die kunnen zorgen voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben opgeleid bij de opleiding voor yoga en wijsbegeerte “Saswitha” te Bilthoven en ben momenteel bezig met mij scriptie. Yoga is voor mij de sleutel om ruimte te creëren. Ruimte in mijn lichaam, maar vooral in mijn hoofd. Vanuit deze ruimte kan ik voelen en luisteren naar mijn hart. Dit is de basis van mijn Hatha yogalessen.

Yoga kan een prachtige ontmoeting met jezelf zijn.

 

 

 

 

 


 

Anne Eschauzier

renske tuinstra

Mijn naam is Anne Eschauzier en in 2012 ben ik voor de liefde van Amsterdam naar Leerdam verhuisd. Ik ben moeder van Bowe (2014) en Doan (2016). Sinds het moment dat ik zwanger werd van mijn eerste zoon, werd ik gegrepen, ontroerd en gefascineerd door het moederschap. Wie ben ik als moeder? Wie ben ik als ik geen moeder ben? Wie zijn mijn kinderen en hoe begeleid ik ze zo goed mogelijk in deze wereld?

Gedurende mijn beide zwangerschappen heb ik in totaal drie keer een zwangerschapscursus gevolgd. De combinatie van ontspanningsoefeningen, de juiste informatie, én het uitwisselen van ervaringen met andere moeders zorgde ervoor dat ik zin had in het moederschap en er met vertrouwen in kon stappen. Ik voelde zelfs zoveel enthousiasme en warmte voor het moederschap dat ik de opleiding heb gedaan voor docent zwangerschapsyoga.

Ik heb tot nu toe in mijn leven het geluk gehad dat ik in totaal 5 jaar op reis kon. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn blik naar buiten altijd open en nieuwsgierig te houden. Tevens leerde ik tijdens het reizen te vertrouwen op mezelf. Dat ik kon leven op de manier die bij mij past en dat dat goed is. Dit gegeven neem ik ook mee in mijn lessen: te leren vertrouwen op je eigen lichaam, op wat er gaat komen en daarbij te accepteren dat je vaak niet weet hoe en wat. En dat dat oké is.

De lessen die ik geef bij Yoga Leerdam, bestaan uit een combinatie van theorie rondom zwangerschap en bevalling. Tevens doen we elke les verschillende yoga oefeningen om je lichaam soepel en ontspannen te houden. Mijn wens is, dat mijn cursisten middels mijn lessen, een moment voor zichzelf kunnen ervaren. Waarin ze zich kunnen opladen en zich met vertrouwen en plezier voor kunnen bereiden op het aankomende moederschap.

 

yogaleerdam

Yoga Leerdam
Bezoekadres: De Oase • Geer 37 • 4243 JS  Nieuwland
Postadres: Laantje van Van Iperen 61 • 4142 EP  Leerdam
M 06 156 207 80 
E info@yogaleerdam.nl